Megosztás

„Jelnyelv-tanár vagyok, a nagybátyám pedig születésétől fogva siket. (…) Ez a videó annyira gyönyörű, és magában foglalja a jelnyelv erejét és érzelmeit. Köszönjük Chrisnek, Johnnynak, Willnek és Guynak, hogy nem csak a legjobb zenekar vagytok a legszebb zenékkel, hanem az őszintén gondoskodó és szerető emberek is.” – írta kommentárjában egy érintett rajongó.

Coldplay angol együttes 2024-ben egy turnéval tért vissza Budapestre 16 év után. A Puskás Arénában 3 koncertet is adtak a Live Nation szervezésében június 16-án és 18-19-én. A produkció több szempontból is különleges volt. Az űr témájú, látványos show mellett nagy figyelmet fordítottak arra is, hogy a lehető legbefogadóbb koncertet adják mindenki számára.

Oldalukon ezt írják:

Minden koncerten helyi jelnyelvi tolmácsokat, valamint SUBPAC-et biztosítunk a siket és nagyothalló vendégeinknek, hogy erősebb kapcsolatot érezhessenek a zenével.

·            A KultureCityvel is összefogtunk, hogy szenzoros táskákat és egy mobil szenzoros helyet biztosítsunk az érzékszervi fogyatékossággal élők számára.

·            A vak vagy gyengénlátó vendégek számára mostantól érintéses túrákat kínálunk a koncert előtt.
(https://www.coldplay.com/inclusivity-on-the-tour/)

A Coldplay inkluzív videója jelnyelven az alábbi linken tekinthető meg.

Forrás: https://www.youtube.com/watch?v=V3IVdLo-2NM